Hoofdstuk 3

Pierre Gobron and Chris Bauweraerts  In de jaren 80 van vorige eeuw telde het vergeten dorpje Achouffe slechts 39 inwoners. Niemand herinnerde zich nog iets van de grote voorhistorische Biergebeurtenissen die er plaatsvonden. Twee verlichte Biergeesten, Chris en Pierre, hadden het in hun hoofd gekregen om in dit onooglijk klein plaatsje, een experiment op touw te zetten. Ze begonnen te kappen en te klieven, te metsen en te lassen, te loodgieteren en te electriciteiten. Kortom, hun bedrijvigheid liet nog niet vermoeden dat ze een brouwerij aan het knutselen waren. Tevreden van hun zware arbeid brachten ze water aan de kook om alle leidingen nog eens grondig te spoelen en zichzelf heel proper te wassen. Chris en Pierre waren er klaar voor. Ze zouden ‘s anderendaags hun eerste bier brouwen. Ze droomden van het beste bier ter wereld, en om de geesten koel te houden besloten ze samen in hun brouwerij de nacht doorbrengen.

De wonderbaarlijke verschijning In die nacht van 26 op 27 augustus 1982 gebeurde er iets dat de gemoederen van heel Achouffe en de omliggende werelddelen in beroering bracht. De twee schone broers, Chris en Pierre, zien een verschijning. De hemel scheurt open. Een witte bok, bereden door een kabouter en omringd door bier-engeltjes, zweeft over de Vallée des Fées recht naar hen toe.

Pierre valt op zijn knieën, Chris stapt er recht naar toe en vraagt : Wie zijt gij ?

De kabouter antwoordt vriendelijk : Ik ben de onbevlekte Vliegende Bierkabouter uit lang vervlogen tijden en kom jullie helpen bij het brouwen van het tweede beste bier ter wereld.

Waarom niet meteen het beste bier ? vraagt Chris zich af.

Dit moet nog uitgevonden worden. En met mijn magische krachten zal ik er voor zorgen dat dit nooit gebeurt.

Chris & Pierre ontmoeten de Vliegende Brouwkabouter De hele nacht bleven Chris, Pierre en de Vliegende Brouwkabouter in het geheim vergaderen en bespraken op basis van het aloude recept de aanpassingen voor de 20ste eeuw. De Brouwkabouter drukte er wel op dat ze water uit de Cédrogne-bron moesten gebruiken en voor de afwerking in de fles eens moesten bellen naar Don Pérignon uit de Champagnestreek in Frankrijk.

Tegen de ochtend was alles op punt gesteld, en de Vliegende Brouwkabouter nam waardig afscheid en vertrok met zijn Chouffe-geheim naar verdere oorden. Als je me nodig hebt, moet je mij maar knallen, riep de Vliegende Brouwkabouter nog na.

Vallée des Fées De onafhankelijke Onderzoeksraad voor rampen, onder leiding van Professor P. Catastrof, heeft in samenwerking met het rampenfonds 666, kunnen bevestigen dat deze verschijning wel degelijk de ontsnapte Vliegende Brouwkabouter was van de grote brouwerijramp van 666 voor Christus.

De vallée des Fées bleef er rustig bij.

Klik op de foto om ze groter te zien.