Hoofdstuk 5

Balthasar, Melchior & Caspar op wegWe proberen de wereldreis van de Vliegende Brouwkabouter weder samen te stellen, maar een dagboek zoals Colombus dit deed, hield onze reizende Chouffekabouter niet bij. Dus moesten we te rade gaan bij personen die hem persoonlijk hebben ontmoet.

 Vliegende Brouwkabouter in LibanonZo waren eens een drietal wijze mannen in Libanon die een ster volgden in het Midden-Oosten, toen plots een Perzisch tapijt voorbij vloog. Het tapijt kliefde in een grote bocht door de lucht en maakte een geslaagde landing vlak bij hen. De mannen schrokken zich een bult en stapten van hun kamelen af. Toen zagen ze een kabouter en een rustende bok op het tapijt zitten.

 De Vliegende Brouwkabouter maakte met hen kennis en vertelde zijn verhaal. Zijn vliegende bok kreeg boven het Libanees hooggebergte motorpech wegens een verkoudheid, en moest wat rust nemen. Daarom bezocht hij zijn nonkel Walid, een ver uitgeweken Chouffefamilielid, die in de Libanese woestijn zijn master behaalde in de Vliegendtapijterij. Als verwoed en alombekend vliegendtapijtenmaker depanneerde hij tijdelijk onze Chouffekabouter zodat zijn bok de nodige tijd kon nemen om van een Libanese rust te genieten. Nonkel Walid nam nooit een blad voor de mond en werd daardoor ook Walid Choufblad genoemd.

LibanonReeds jaren organiseert nonkel Walid vliegwedstrijden voor modelvliegtapijten in het hooggebergte, en daardoor kreeg deze bergketen de naam : Choufmountains

 Na zijn verhaal genoot onze Brouwkabouter, samen met de drie wijzen, nog van een woestijnbarbeque en… een Chouffebier. Ze betaalden hem met wierook, mirre en goud, en vervolgden hun weg. Ze hadden nog een afspraak in café Bethlehem.

 ‘s Anderendaags was de bok genezen en bezorgde onze Brouwkabouter zijn vliegend tapijt terug aan zijn nonkel Walid.

Ring met barnsteen Als aandenken aan zijn bezoek kreeg onze Vliegende Brouwkabouter van zijn nonkel een prachtige ring met een brandbare halfedelsteen erin, ook Barnsteen genoemd. Nonkel Walid vertelde dat hij deze steen tegen zijn kaboutermuts moest wrijven als het donker was, dan zou de steen vonken verspreiden en kon hij zien waar hij naartoe vloog. Deze amberkleurige steen noemen ze in Griekenland « Elektron » waaruit de elektriciteit is ontstaan.

Fier als een gieter vloog onze Brouwkabouter met zijn lichtende Barnstenen ring over Griekenland naar het verre Noorden.

Klik op de foto om ze groter te zien.